![]() |
به گزارش خبرنگار «شاپا»، پتروشیمی «نوری» آچار فرانسه صنعت پتروشیمی ایران شده است، مجتمعی که به یک عضو غیر قابل حذف در نقشه جغرافیای صنعت پتروشیمی تبدیل شده است، اگر امروز «سنگ» از آسمان ببارد راه حل برای مهار آن وجود دارد اما حتی فکر آن را هم نباید کرد که روزی پتروشیمی «نوری» بخواهد توقف تولید داشته باشد.
پتروشیمی «نوری» همان طوری که در کنار «ستاره خلیج فارس» یک وزنه غیرقابل توصیف در استمرار تولید گاز پارس جنوبی است که محصولات این غول آروماتیک ایران یک فرشته نجات تمام عیار برای نیمی از مجتمعهای پتروشیمی کشور است. «پارازایلین» نوری باید خوراک «شهید تندگویان» را تامین کند تا وضعیت «پت» بازار بحرانی نشود، «بنزن» این غول آروماتیک ضامن بازار «استارین منومر» و «پلیاستایرن»هاست، ضربان قلب بیش از نیمی از کورههای واحد الفین «جم» با خوراک مایع «نوری» جریان پیدا میکند و اگر این زنجیرهها را دنبال کنید خواهید دید از پتروشیمی «تبریز» تا «قائد بصیر» گلپایگان تا «تخت جمشید» ماهشهر و عسلویه و بسیاری از شرکتهای ریز و درشت دیگر پتروشیمی اگر تولید «نوری» متوقف شود، متوقف خواهند شد، امروز «نوری» یک آچار فرانسه تمام عیار برای صنعت پتروشیمی است.
این پایان ماجرا نیست و حالا «فارابی» هم به جمع مشتریان محصولات «نوری» پیوسته است به طوری که این مجتمع قدیمی صنعت پتروشیمی پس از امضای قرارداد خرید «ارتوزایلین» نوری موفق به ثبت رکوردهای جدید تولید پس از چهار سال درجا زدن شده است.
پتروشیمی «فارابی» با اشاره به ثبت رکوردهای تولید در نیمه نخست سال 99، اعلام کرده است: تولید «انیدرید فتالیک» شش ماهه امسال در مقایسه با شش ماهه پارسال افزایش 90 درصدی داشته و به مرز 10 هزار تن رسیده ضمن آنکه تولید تجمعی محصولات این مجتمع هم افزایشی 47 درصدی در سال جهش تولید داشته است.
پتروشیمی «نوری» پس از آتشسوزی واحد «پارازایلین» پتروشیمی بوعلی به فرشته نجات پتروشیمی شهید تندگویان تبدیل شده بود حالا همین نقش را برای «فارابی» بازی میکند قطعا خبر خوبی است اما آن روی نگرانکننده سکه میگوید، وابستگی بیش از حد به یک مجتمع پتروشیمی خطرناک است.
چرا «نوری» به «آچار فرانسه» پتروشیمی کشوری تبدیل شده که متنوع ترین سبد خوراکهای مایع جهان را در اختیار دارد؟ چرا زنجیره آروماتیک ایران این قدر آسیب پذیر شده که باید دست به آسمان بلند کنیم تا برای یک روز هم شده «نوری» چشمک کاهش تولید هم نزند؟ چرا پتروشیمی «کیان» پس از یک دهه هنوز ساخته نشده اما تمامی طرحهای متانول بیخاصیت هم دوره «کیان» یکی پس از دیگری به بهرهبرداری میرسند؟ چرا پتروشیمی «بندرامام» ازسرگیری تولید واحدهای آروماتیک را تعیین تکلیف نمیکند که این چنین تماشاچی هنرنمایی «نوری» در 570 کیلومتری خود نباشد؟ پاسخ همه این چراها یک جمله است « NPCجای تدوین استراتژی تولید و توسعه برای صنعت پتروشیمی به دنبال رژه نمایش در رسانههاست»، با ادامه این نمایش فقط باید دعا کنیم «نوری» کماکان پتروشیمی ایران را با تولید مستمرش «منور» کند ...
نفت,انرژی,